Annons

Växjö får ett livsröse

Växjö • Publicerad 23 november 2020
Foto: Smålandsposten

Omställning Växjö skapar ett livsröse vid platsen för majbrasan vid Växjösjön. Det sker på minnesdagen för jordens utrotade arter den 29 november.

– Livsröset ska vara en plats för alla medborgare och syftar till att hjälpa oss att återknyta till jorden. En plats att hedra jorden och att sörja vad mänskligheten har gjort mot jorden, säger Christel Sundell, Omställning Växjö.

Annons

Livsröset var planerat att skapas med ett sorgetåg och en ceremoni, men under rådande omständigheter med corona bjuder Omställning Växjö istället in att göra ett enskilt besök vid Livsröset under minnesdagen för jordens utrotade arter på söndag.

– Ta med en sten, stanna en stund och läs gärna någon av de texter som kommer att publiceras i evenemanget på fFcebook, säger Christel Sundell.

Alla medborgare är välkomna att besöka Livsröset och ta med sig en sten även andra dagar. Platsen för Livsröset gäller fram till den 1 april 2021 och därefter kommer Livsröset att flyttas till en annan plats.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons