Annons

Växjö får miljonstöd

Växjö • Publicerad 8 juli 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Olof Elfversson

Klimatutmaningen är en ödesfråga och Växjö siktar på att bli klimatneutrala till år 2030. Nu har staden, tillsammans med åtta andra städer, fått finansiering till projekt som kan snabba på klimatomställningen.

– Med denna satsning vill vi tillsammans med städerna och deras partners mejsla fram innovationsinsatser som ger snabba och kraftfulla effekter för att uppnå klimatneutrala städer 2030. Men det är också helt nödvändigt att insatserna ger ett gott liv åt alla i staden, säger Viable Cities programchef Olga Kordas, som också är forskare på KTH.

Annons

Finansieringen sker inom innovationsprogrammet Viable Cities, som koordineras av KTH, och stödet omfattar totalt 35 miljoner som matchas med samma belopp från städerna, vilket ger en total budget om 70 miljoner.

Här saknas innehåll

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons