Annons

Växjö får rött ljus

Publicerad 23 augusti 2016
Foto: Hilda Frankki, Smålandsposten
Foto: Hilda Frankki, Smålandsposten

Studenter kan inte räkna med att få en bostad i Växjö det närmaste halvåret. I en kartläggning ger Sveriges förenade studentkårers (SFS) Växjö rött ljus.

– Just nu är det väldigt svårt för studenter att hitta bostäder. Det ser ut ungefär som förra året, säger Christoffer Bengtsson, studiesocialt ansvarig på Linnéstudenterna i Växjö, till SVT Småland.

Annons

Växjö är en av elva studentstäder som får rött ljus i bostadsrapporten. Trots att det under året byggts över 100 nya studentbostäder i Växjö är det inte tillräckligt men SFS tror att bostadsbristen kan ha nått sin kulmen.

– Vi gav ett löfte 2014 till Linnéstudenterna att fram till 2018 ska vi ha tagit fram minst 400 nya studentbostäder. Det kommer vi att hålla, säger kommunalrådet Bo Frank (M) till SVT Småland.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons