Annons

Växjö får uteserveringar året runt

Växjö • Publicerad 5 oktober 2020
.
.Foto: Lars-Åke Green

För att skapa en mer levande stadskärna och underlätta för restaurangbranschen väljer Växjö kommun att ge tillstånd till uteserveringar året runt.

Blågröna Växjö har gett tekniska förvaltningen i uppdrag att möjliggöra för uteserveringar vintertid.

Annons

– Detta är en viktig åtgärd ur fler perspektiv än covid-19. Många upplever under vinterhalvåret en saknad av sommaruteserveringar och praktfulla blomsterarrangemang. Med uteserveringar året runt skapar vi förutsättningar för en varmare och mer levande stadskärna, Sofia Stynsberg (M), ordförande tekniska nämnden.

Tillståndet förlängs inte automatiskt utan caféägaren och krögare behöver lämna in en ny tillståndsansökan för vinterhalvåret. Ansökan kommer att ha tillägg av en rad viktiga säsongsbetonade aspekter som måste tas hänsyn till, som klarläggande av ansvarsfördelningen när det gäller säkerheten kring snöröjning, snöras, istappar och halka.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons