Annons

Växjö Folkhögskola har öppnat

Växjö • Publicerad 9 februari 2021
Foto: Region Kronoberg

Förra veckan öppnade Växjö Folkhögskola upp på Ljungadalsgatan för de 50 första deltagarna och under våren kommer fler deltagare att antas löpande.

– Vi har oerhört stora förhoppningar om att Växjö folkhögskola kommer att fylla ett stort utbildningsbehov och bli en väldigt viktig aktör för att fler ska nå sina mål och drömmar. Vi vet att ett stort hinder för att komma in på arbetsmarknaden är utbildning, säger Erik Engsbråten, rektor på Grimslövs folkhögskola, som ihop med Ädelfors folkhögskola är huvudman till Växjö folkhögskola.

Annons

Fem lärare och en verksamhetsansvarig kommer ha sina tjänster på Växjö folkhögskola. Det handlar om fem nyanställningar och en som bytt arbetsplats från Grimslövs folkhögskola till Växjö folkhögskola.

Undervisningen kommer i huvudsak att ske på distans på grund av pandemin, men tanken är att undervisningen ska ske på plats i de nyrenoverade lokalerna så snart det är möjligt.

Fakta

Utbildningsutbud

Allmän kurs på grundskolenivå – inriktning hälsa och hållbar livsstil, 1-3 år

Särskild kurs svenska för invandrare på folkhögskola – inriktning hälsa och hållbar livsstil, 1-3 år

Svenska från dag 1, svenska för asylsökande

Etableringskurs för nyanlända, 6 mån (med möjlighet till förlängning 6 mån)

Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF), 3 mån (med möjlighet till förlängning 3 mån)

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons