Annons

Växjö gör åtalsanmälan på vindkraftpark

Växjö • Publicerad 2 mars 2020 • Uppdaterad 3 mars 2020
.Foto: Anders Johansson

Miljö- och hälsoskyddskontoret i Växjö har lämnat in en åtalsanmälan på vindkraftparken i Målajord. Anledningen är att vindkraftsbolaget började bygga bland annat vägar vid anläggningen innan den så kallade ekonomiska säkerheten blivit godkänd av Miljöprövningsdelegationen.

Ekonomisk säkerhet innebär att man är skyldig att lägga undan pengar för eventuella kostnader, till exempel att ta hand om vindkraftverken vid en konkurs.

Annons

Men den ekonomiska säkerheten har inte blivit godkänd och därför lämnas en åtalsanmälan på vindkraftparken in.

– Vi fick in synpunkter från de närboende, vilket gjorde att vi åkte ut på plats för att kontrollera. På plats såg vi att anläggningsarbetena var påbörjade. Vi är då skyldiga att lämna in en åtalsanmälan då detta helt enkelt är ett brott mot tillståndet, säger Kaisa Sandstedt, enhetschef på miljöskyddsenheten på Växjö kommun.

Ronja Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons