Annons

Växjö i fokus i Kanada

Växjö • Publicerad 6 juni 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Kommunstyrelsens ordförande i Växjö Anna Tenje (M), kommunalrådet Per Schöldberg (C) och Jan Johansson från kommunens hållbarhetsgrupp är på plats på Canadian Bioeconomy Conference i Kanada.

Under onsdagen leder Växjö kommun en workshop kring fossilbränslefrihet och under torsdagen talar Anna Tenje om Växjös satsningar för klimat och hållbarhet. Hon har också intervjuats i Radio Canada.

Annons

– Vi är inbjudna för att berätta om Växjö kommuns resa mot att bli en fossilbränslefri kommun. Det handlar om våra satsningar på att minimera koldioxidutsläppen, på fjärrvärme och träbyggnation. Jag kommer poängtera vikten av att våga gå före och våga göra annorlunda, säger Anna Tenje i ett pressmeddelande.

Klimatkonferensen varar i tre dagar och fokuserar på bland annat globala trender och mångfalden i bioenergiprodukter i hela värdekedjan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons