Annons

Växjö i topp i internationell tävling

Publicerad 15 maj 2017
Foto: Elliot Sjöfors
Foto: Elliot Sjöfors

För tredje året deltar Växjö i Cykelkampen, European Cycling Challenge, under maj månad. Tävlingen startade i Bologna 2012 och detta år deltar 52 städer runt om i Europa. För att delta i tävlingen laddar du ned appen ”Naviki” och registrerar och registrerar dig i Team Växjö. När du sedan startat appen registreras din cykelresa via mobilens GPS-enhet.

– Det kan vara lite svårt att komma ihåg att sätta igång appen, men ett tips är att hänga något över styret för att påminna sig själv. Det känns dock som att Växjöbor har tagit till sig tävlingen ännu mer detta år, säger Mats Persson, projektledare för Cykelkampen.

Annons

Det går bra för Växjö och i skrivande stund har 837 Växjöbor tillsammans cyklat nära 3 050 mil, ett genomsnitt på 337 kilometer per deltagare. Växjö ligger just nu på en fjärdeplats, men Karlstad ligger farligt nära med sina 282 kilometer.

– Målet är att få 1 000 deltagare totalt och att nå en pallplats – det är inte omöjligt. Varje cyklad meter räknas.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons