Annons

Växjö inför digital tillsyn

Växjö • Publicerad 22 januari 2020
Foto: Alexander Hall

I februari ska Växjö kommun börja installera passiva rörelseindikatorer för digital tillsyn nattetid i tio korridorer på särskilt boende för personer med demenssjukdom. Med rörelseindikatorer kommer uppsikten nattetid att bli bättre och öka tryggheten för både omsorgstagare och medarbetare, skriver Växjö kommun i ett pressmeddelande.

– Kombinationen av våra vanliga vård- och omsorgsinsatser och ny modern teknik ger en ökad trygghet, först och främst för våra omsorgstagare men även för våra medarbetare, säger Ulf Hedin (M), ordförande i omsorgsnämnden.

Annons

Rörelseindikatorn består av två delar, ett rörelselarm och en tillsynskamera. När rörelseindikatorn är påslagen larmar den till exempel när någon öppnar en dörr ut till korridoren. Då kan nattpersonalen via tillsynskameran direkt avgöra om personen behöver hjälp eller inte. Inget material från kameran kommer att sparas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons