Annons

Växjö kan få mångmiljonstöd

Växjö • Publicerad 26 juni 2018
Foto: Johan Christensen

Regeringen har presenterat en strategi för att minska och motverka segregationen. För att förbättra förutsättningarna för kommuner i arbetet med att minska segregationen har regeringen inlett en miljardsatsning på 32 kommuner, som har områden med socioekonomiska utmaningar.

Enligt ett pressmeddelande kan Växjö kommun ansöka om nästan 10,7 miljoner kronor 2018. I räkneexempel för nästa år väntas Växjö kunna söka om 34 miljoner. Mellan åren 2020 och 2027 beräknas Växjö ha möjlighet att söka om 57 miljoner för arbetet mot segregation.

– Kommunerna är centrala aktörer i arbetet mot segregation. Många kommuner bedriver redan ett aktivt och strategiskt arbete mot segregation och för ökad jämlikhet. Med ytterligare statliga resurser möjliggör regeringen för kommunerna att utveckla sitt arbete, säger samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons