Annons

Växjö kan vinna stort pris

Växjö • Publicerad 20 april 2020
Foto: Nadia Hagberg

Växjö kommun är en av tre finalister i Världsnaturfonden WWF:s tävling One Planet City Challenge. Växjö, Helsingborg och Uppsala tävlar om titeln Årets klimatstad 2020.

WWF väljer i sin nominering att lyfta upp att Växjö, som en av de första kommunerna i världen, satte mål om att bli fossilfria 2030, att klimatfrågan är central i kommunen och att Växjö satsar stort på energieffektiva byggnader vid renovering av gamla hus och nybyggnationer.

Annons

– Kommunerna är centrala aktörer för att vi ska få ekologiskt hållbara och klimatsmarta samhällen. Genom stadsutmaningen One Planet City Challenge vill WWF inspirera och stötta hållbara städer som bidrar till omställningen och levererar sin del av Parisavtalet. Genom att gå före spelar städerna en nyckelroll i klimatomställningen och deras åtgärder kan stärka de nationella åtagandena, säger Håkan Wirtén, generalsekreterare WWF.

I maj utses Sveriges vinnare och till hösten ska en global vinnare utses. För två år sedan vann Uppsala titeln som ”Världens klimatstad”.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons