Annons

Växjö klättrar på ranking

Växjö • Publicerad 20 juni 2018
Foto: David Elg

För nionde gången i rad har Humana granskat Sveriges kommuners arbete för tillgänglighet och en enklare vardag för samtliga invånare. 2018 års Tillgänglighetsbarometer visar att Växjö klättrar på listan, från plats tretton till plats sex.

– Resultatet av årets Tillgänglighetsbarometer visar att Växjö kommunkoncern nu tar steg framåt för ökad tillgänglighet och delaktighet. Det är ett långsiktigt arbete av Växjös nämnder och bolag tillsammans som nu ger resultat, säger Eva Johansson (C), ordförande i kommunstyrelsens samverkansråd och utsedd som ansvarig politiker för området, i ett pressmeddelande.

Annons

En brukarrevision har gjorts i verksamheter som rör stöd, vård och service för personer med funktionsnedsättning för att utveckla stödet. Dessutom har kommunen börjat med inventering av utomhusmiljön vid de kommunala bostadsbolagens lägenhetshus. Förra året införde Växjö kommun också tjänsten Seniorlots för att underlätta för äldre personer att hitta rätt i samhälle, det lyfts upp som en viktig del i arbetet.

Bäst enligt Tillgänglighetsbarometern 2018 är Halmstad, följt av Borås och Skellefteå.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons