Annons

Växjö klättrar på stor ranking

Växjö • Publicerad 8 november 2018
Foto: Nadia Hagberg

Lärarförbundet har för 17:e året i rad presenterat ”Sveriges Bästa skolkommun”, en ranking som omfattar förskola, fritidshem, grundskola och till vissa delar gymnasieskola. Växjö kommun klättrar tre placering, jämfört med förra året. Växjö är placerad som 188:e bästa kommun i landet. Bäst i Kronobergs län är Ljungby kommun, som finns på plats 114.

Alvesta kommun tappar 63 placeringar på årets ranking och finns nu på plats 227. Lessebo är sämst i Kronobergs län enligt Lärarförbundet och finns på plats 272, 18 placeringar bättre än förra året.

Annons

– Vi har en fantastisk lärarkår som med hårt arbete har vänt kunskapsutvecklingen. Men lärarbristen är akut och står i vägen för varje elevs rätt att undervisas av utbildade, behöriga lärare. För att fler ska vilja bli och förbli lärare behöver Sverige attraktiva lärararbetsgivare som värnar och värderar sin lärarkår överallt, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand i ett pressmeddelande.

Bästa skolkommun i Sverige är Vellinge, följt av Orust och Vadstena.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons