Annons

Växjö kommun backar – gator ska sopsaltas som vanligt

Växjö • Publicerad 8 oktober 2020
.
.Foto: Ulrika Bergström

Tekniska nämnden i Växjö kommun har visat et minusresultat på 10,4 miljoner kronor för 2020 och med anledning av det togs en åtgärdsplan fram.

En av åtgärderna som nämnden var minskad ambitionsnivå för snöröjningen, som bland annat innebar att kommunen inte skulle sopsalta gång- och cykelvägar, ha ökat snödjup innan åtgärd och minskad andel belysningspunkter som är tända under vissa tider.

Annons

En annan åtgärd var minskade insatser i naturreservaten men nu har kommunstyrelsen beslutat att dessa två åtgärder ska avstås.

– I dessa coronatider när våra invånare uppmanas att inte åka kollektivt är det viktigt att cykelvägarna fungerar bra och att de saltas. Under pandemin rör vi oss även allt mer i naturen och därför är det viktigt att fortsätta sköta naturreservaten och rekreationsskogar som används flitigt av våra invånare och besökare, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Dessa åtgärder motsvarar 3,5 miljoner kronor. Formellt beslut tas av kommunfullmäktige i oktober.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons