Annons

Växjö kommun deltar på klimatmötet i Glasgow

Växjö • Publicerad 8 november 2021
Magnus P. Wåhlin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott
Magnus P. Wåhlin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskottFoto: Urban Nilsson, Filip Sjöfors

Växjöpolitikern Magnus P. Wåhlin (MP), ordförande i kommunstyrelsens hållbarhetsutskott, representerar Växjö kommun i ett panelsamtal under det internationella klimatmötet i Glasgow. Kommunen är inbjudna av Mariestads kommun till att vara en del av programpunkten ”Transforming Cities” under måndagen.

– Växjö är framstående på många sätt i det lokala klimatarbetet och jag ser fram emot att dela med mig av våra erfarenheter, säger Magnus P. Wåhlin (MP), som deltar i samtalet digitalt.

Annons

Temat för Växjös deltagande är det pågående omställningsarbetet till en klimatneutral kommun med särskilt fokus på det kommunala bolaget Växjö energis omställning till fossilbränslefri energiproduktion.

Panelsamtalet är en del av COP26 Backdoor, en digital livesändning som visar förhandlingarna under klimatmötet, tillsammans med dialoger och presentationer från länder och organisationer från hela världen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons