Annons

Växjö kommun får över 82 miljoner för nya satsningar

Växjö • Publicerad 3 juni 2020
.
.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Trafikverket delar ut nästan 700 miljoner kronor till kommuner och regioner som har ansökt om bidrag för att ordna med mer hållbara stadsmiljöer. Växjö kommun väntas få hela 82,6 miljoner kronor för att fler ska vilja åka buss eller cykla.

Det är två olika avtal där en del av summan ska gå till nya bussgator och vändytor för bussar och där den andra delen ska gå till att gynna cyklister i form av säkrare korsningar och cykelvägar.

Annons

– Åtgärderna som får stöd ska leda till energieffektiva lösningar med låga utsläpp av växthusgaser och bidra till att uppfylla miljökvalitetsmålet God bebyggd miljö. Vi ska särskilt främja innovativa, kapacitetsstarka och resurseffektiva lösningar för kollektivtrafik eller cykel, men stöd kan också ges till hållbara godstransportlösningar, säger Lennart Kalander, avdelningschef för nationell planering på Trafikverket.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons