Annons

Växjö kommun får statligt bidrag för projektet

Växjö • Publicerad 20 maj 2020
Sofia Stynsberg
Sofia StynsbergFoto: Jonas Engman

Växjö kommun har beviljats ett bidrag på uppemot 450 000 kronor som ska gå till en vattenkiosk med renat dagvatten för att spara på dricksvatten.

– Med den nya vattenkiosken kan vi ersätta dricksvatten med renat dagvatten, där vatten av dricksvattenkvalitet inte är nödvändigt, till exempel spola dagvattenledningar och gatusopning, säger Sofia Stynsberg (M) som är tekniska nämndens ordförande.

Annons

I projektet ska Växjö kommun utreda mängden tillgängligt renat dagvatten och vilket behov det finns av renat dagvatten. Man ska även ta fram en lämplig teknisk lösning för tankning, information till kunder och allmänhet samt uppföra en ny vattenkiosk för tankning av dagvatten.

– Att vi får bidraget innebär att vi nu sätter igång med att planera detaljerna i projektet. Vi beräknar att vattenkiosken ska bli klar för användning i november 2020, säger Elisabeth Olsberg, planeringsingenjör på tekniska förvaltningens VA-avdelning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons