Annons

Växjö kommun förlänger avtalet med Diakonicentrum

Växjö • Publicerad 18 november 2021
Foto: Marie Fransson

Växjö kommun förlänger partnerskapsavtalet med Växjö Diakonicentrum. Det innebär att Diakonicentrum även under 2022 får ett verksamhetsstöd på 350 000 kronor för att genomföra fältarbete och ha öppet under storhelger och sommaren.

– Diakonicentrum gör ett värdefullt arbete för människor som befinner sig i en utsatt livssituation. Vi värnar om vårt goda samarbete och förlänger därför avtalet för att vi tillsammans ska fortsätta det viktiga arbetet med att pressa tillbaka utanförskapet, säger Pernilla Tornéus (M), ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Annons

Verksamhetsstödet ges för att Diakonicentrum ska kunna arbeta mot utanförskap genom fältarbete och utökade öppettider.

– Vi är glada över ett fortsatt stöd och samarbete med Växjö kommun. Människors behov av gemenskap, stöd och hjälp tar inte semester eller ledigt. Tillsammans gör vi skillnad för varandra och för medmänniskor, säger Åsa Ingvert, pastoralchef i Växjö pastorat.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons