Annons

Växjö kommun gör polisanmälan

Växjö • Publicerad 25 februari 2020
Oliver Rosengren
Oliver RosengrenFoto: Filip Sjöfors

Växjö kommun har beslutat sig för att polisanmäla Rosenhill för undanhållande av journalanteckningar som hade kunnat ge förvaltningen möjlighet att hjälpa en omsorgstagare i ett tidigare skede. Kommunen riktar samtidigt ett skadeståndsanspråk på nästan 470 000 kronor mot boendet.

Enligt ett pressmeddelande från Växjö kommun rör det sig om totalt nio journalanteckningar som Rosenhill undanhållit förvaltningen. I anteckningarna finns bland annat information om eventuellt sexuellt utnyttjande av en omsorgstagare.

Annons

– Vi är inte klara med Rosenhillärendet. Att IVO nu har dragit in deras tillstånd är startskottet vi väntat på för att ta nästa steg i vår process. Skattebetalarna ska få ersättning för merkostnader och vi polisanmäler bolaget för att de mörkat allvarliga brister. Växjö och Växjöbor ska inte behandlas med så bristande omdöme och omsorg, säger Oliver Rosengren, ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Att Rosenhill inte lämnat ut fullständiga journalhandlingar för de två omsorgstagarna uppdagades när förvaltningen begärde ut inlämnade handlingar från Inspektionen för vård och omsorg och jämförde dessa med de handlingar Rosenhill lämnat ut på förvaltningens begäran.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons