GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Växjö kommun inför bevattningsförbud

     Växjö • Publicerad 18 juni 2021
     .
     .
     Foto: MAXIM THORÉ

     Växjö kommun upplever att allt mer vatten går åt hos de kommunala vattenverken nu när det är riktigt varmt. Nu införs bevattningsförbud på vissa orter.

     Från och med idag den 18 juni är det bevattningsförbud i Braås, Dädesjö och Böksholm.

     – De senaste dygnen har reservoaren i Braås vattenverk nått kritiskt låga nivåer och vi har fått fylla på med vattentransporter från Växjö. Det är inte hållbart och för att säkerställa att viktiga samhällsfunktioner har tillgång till vatten inför vi nu ett bevattningsförbud i Braås, Dädesjö och Böksholm, säger Steve Karlsson, VA-chef i Växjö kommun.

     Bevattningsförbudet innebär ett förbud mot att till exempel fylla pooler, tvätta bilen, vattna gräsmattor eller göra andra uttag med slang kopplad till det kommunala vattennätet. Däremot är det tillåtet att använda vattnet för grundläggande hushållsbehov, så som matlagning, dryck och hygien, bevattna med kanna samt fylla plaskpooler för barn.

     Förbudet gäller tillsvidare.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar vxonews med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

     Läs mer