Annons

Växjö kommun klättrar i miljöranking - från elfte plats till fjärde

Växjö • Publicerad 11 maj 2021
Växjö, arkivfoto.
Växjö, arkivfoto.Foto: Nadia Hagberg

Under tisdagen kom årets listor från tidningen Aktuell hållbarhetsranking, som på olika sätt mäter Sveriges kommuners miljöarbete.

Växjö kommun har sedan förra året ökat i ranking och hamnar i år på plats fyra. Förra året var Växjö på plats elva. I kommungruppen ”Större städer och kommuner nära större stad” hamnar Växjö på plats tre.

Annons

– Att vi fortsätter klättra i placeringar visar att vi de senaste åren gjort helt rätt satsningar och att vi är på rätt väg med vårt miljöarbete i kommunen. Det är hedrande med en fjärdeplats, men vi satsar såklart på att bli nummer ett, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Det är trettonde året i rad som Aktuell Hållbarhet genomför rankingen och med årets fjärdeplats tangerar Växjö sin tidigare bästa placering. Rankingen bygger dels på en enkät som kommunerna besvarar, dels på information och statistik från olika myndigheter och organisationer.

– Vi kommer fortsätta med vårt långsiktiga arbete med hållbarhetsprogrammet och att kroka arm med företagen i kommunen. Vi har flera utmaningar framför oss, bland annat hållbara transporter, minskade avfallsmängder och mer hänsyn till ekosystemen, avslutar Anna Tenje (M).

Isabelle HaagSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons