Annons

Växjö kommun krävs på flera miljoner

Växjö • Publicerad 28 januari 2020
.
.Foto: Tekla Höckert

Ett konkursbo kräver flera miljoner kronor från Växjö kommun. Det handlar om skolföretaget John Bauergymnasiet som tidigare fanns i Växjö.

Mellan 2010 och 2014 gick de kommunala gymnasieskolorna i Växjö med underskott. Utbildningsnämnden beslutade i februari 2016 att resultaten skulle nollställa och alla underskott skulle avskrivas. Det handlade om ett underskott på över 3,7 miljoner kronor. När underskott avskrivs ses det som att det tillförs resurser och då innebär det också att även friskolor ska ha del av det, skriver Smålandsposten. I det ursprungliga beslutet kompenserades alla fristående gymnasieskolor i Växjö förutom John Bauergmnasiet. Anledningen var att det enligt kommunen bara skulle vara kompensation till de som bedrev verksamhet i kommunen vid utgången av 2014 slut.

Konkursboet och Växjö kommun har tvistat om kompensationen och trots att Växjö kommun har gått med på att betala drygt 381 000 kronor kommer en ny prövning att genomföras i förvaltningsrätten, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons