Annons

Växjö kommun lyfter frågan om höghastighetstågen

Växjö • Publicerad 14 oktober 2020
.
.Foto: Anna Nordström

I somras fick Trafikverket i uppdrag av regeringen att redovisa uppdaterade och kompletterande uppgifter om nya stambanor för höghastighetståg. Växjö kommun vill se en östlig dragning av höghastighetsbanan som planeras byggas mellan Stockholm och Malmö och kontaktade i dagarna kommunalråd, regionråd samt kommunchefer i sydöstra Sverige för att se om parterna vill vara medaktörer i kommande brev och debattinlägg.

– Vi tolkar Trafikverkets nya uppdrag som att de inte längre är bundna vid Sverigeförhandlingens val av sträcka och stationsorter. Vi står fast vid att en östlig dragning genom Småland är det alternativ som bäst gynnar människor, näringsliv och kunskapsbildning i hela landet. Vi kommer att uppdatera utredningar och via brev och debattinlägg göra vår röst hörd, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Uppdraget ska redovisas den 28 februari 2021 och kommer sedan finnas med som underlag för infrastrukturpropositionen som beräknas komma våren 2021.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons