Annons

Växjö kommun om coronaviruset

Växjö • Publicerad 2 mars 2020
Genrebild.
Genrebild.Foto: Per Jodenius

Växjö kommun får en del frågor om rekommendationerna kring coronaviruset. Kommunen meddelar att de följer utvecklingen och de nationella rekommendationerna.

– Vi förstår att det finns många frågor och om läget förändras kommer vi uppdatera informationen. Det är viktigt att medarbetare, vårdnadshavare och så vidare känner att de har den kunskap de behöver, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef på Växjö kommun.

Annons

”Växjö kommun följer rekommendationerna från nationella myndigheter och har även kontinuerlig kontakt med smittskyddsläkaren på Region Kronoberg. De rekommendationer som gäller just nu är att den som har varit i ett område där smittspridning konstaterats (för närvarande områden i Kina, Sydkorea, Italien och Iran) och återvänder till Sverige, kan gå till jobbet eller skolan som vanligt så länge du inte får symptom på luftvägsinfektion. Om du däremot får symptom så ska du ringa 1177, ta prov och stanna hemma tills du får svar”, skriver Växjö kommun på hemsidan.

I skrivande stund har 14 fall konstaterats i Sverige.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons