Annons

Växjö kommun om företagets planer

Växjö • Publicerad 31 januari 2019
Foto: Olof Elfverson

Ett företag har ansökt om tillstånd till bergtäktsverksamhet på en fastighet i Alvesta kommun, vid länsväg 707 mellan Alvesta och Gemla. Ansökan har väckt reaktioner hos grannar och Växjö kommun, som ska skriva ett yttrande.

Enligt miljöbalken ska bolaget som önskar driva verksamheten samråda med Länsstyrelsen, tillsynsmyndigheten och de som kan antas bli berörda av verksamheten. I Växjö kommuns yttrande kommer miljöpåverkan, buller och eventuella utsläpp att ses över, liksom huruvida Gemlas utvecklingsmöjligheter kan komma att påverkas.

Annons

– Gemla är en av tillväxtorterna i Växjö kommun och kommer att påverkas negativt av de ökande transporterna genom samhället. Därför anser Växjö kommun att vi skulle varit med i samrådet för verksamheten, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons