unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Växjö kommun överklagar länsstyrelsens beslut

Växjö kommun överklagar länsstyrelsens beslut.
Växjö kommun överklagar länsstyrelsens beslut.
Foto: Per-Erik Sandebäck

Under förra året klagade fastighetsägare vid Tingsrydsvägen på dricksvattnet i enskilda brunnar. Kommunens utredningar visade att hälsoriskerna var låga och ärendet avslutades.

Länsstyrelsen anser att kommunen ska utreda klagomålen ytterligare och nu väljer Växjö kommun att överklaga myndighetens beslut.

– Vi har förståelse för att fastighetsägarna situation. Vi har dock gjort mycket noggranna undersökningar som visar att vattnet inte är hälsofarligt och att det inte finns något samband med vägbygget. Bedömningen är att ytterligare undersökningar inte är rimliga, säger Kaisa Sandstedt, enhetschef miljöskydd, miljö- och hälsoskyddskontoret.