Annons

Växjö kommun prövar beslut

Växjö • Publicerad 11 juli 2020
Växjö kommun har överklagat ett beslut om bygglov för ett bygge Länsförsäkringar vill göra.
Växjö kommun har överklagat ett beslut om bygglov för ett bygge Länsförsäkringar vill göra.Foto: Kerstin Haggren

Växjö kommun har bestämt sig för att överklaga beslutet om detaljplanen vid Lejonet 5 i centrala Växjö. Länsstyrelsen motsatte sig den tänkta ombyggnation som Länsförsäkringar Kronoberg vill göra och menade att det skulle skapa riksintresset. Kommunen vill nu pröva det beslutet, vilket de tycker är viktigt för att veta hur de ska kunna utveckla Växjös centrum i framtiden.

- En stad och en stadskärna förändras och utvecklas över tid och jag kan inte nog understryka vikten av att en verksamhet som funnits i 200 år och som vill fortsätta växa i och verka i Växjö centrum ska ha möjlighet att göra det. Detta handlar dock inte endast om detta enskilda fall utan om det allmänna intresset och hur vår stad ska kunna fortsätta utvecklas, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons