Annons

Växjö kommun sätter in vakter vid stationsområdet

Växjö • Publicerad 2 juli 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: MATHILDA AHLBERG

Växjö kommun sätter in vakter vid stationsområdet i Växjö. Enligt ett pressmeddelande är det för ökad trygghet och säkerhet.

- Stationsområdet är ett område där många rör sig och det är viktigt att detta är en trygg och säker plats. Kommunen arbetar systematiskt och kunskapsbaserat i ett nära samarbete med bland annat Polisen och Jernhusen för att komma tillrätta med problemen. För att ytterligare förstärka arbetet blir ordningsvakter på plats en bra åtgärd som skapar säkerhet och ökar tryggheten i området, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande.

Annons

Det är Securitas som kommer att finnas på platsen under juli och augusti. Vakterna kommer att finnas där under delar av dagarna.

Ordningsvakterna kommer att röra sig på de offentliga platserna på stationsområdet så som bland annat vid övergångar och hissar.

- Vi vet att det under sommaren och semestern kan vara extra stökigt på offentliga platser och den senaste tiden har det varit oroligt och en känsla av otrygghet runt stationsområdet. Vi har satt in flertalet insatser under våren som har gjort att det blivit bättre. Denna satsning med ordningsvakter är ytterligare ett steg för att förbättra situationen, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef.

Här saknas innehåll

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons