Annons

Växjö kommun ska sälja konst

Växjö • Publicerad 12 september 2019

Växjö kommun har en konstsamling på ungefär 2 300 verk. Omkring tusen av dessa lösa verk finns i det nuvarande kommunhuset. Inom kort ska kommunhusets konstverk inventeras för att kommunen ska avgöra vilka konstverk som ska finnas kvar i konstsamlingen.

De konstverk som inte ska ingå i konstsamlingen kommer att doneras till kulturinstitutioner eller säljas till allmänheten. Under våren 2020 kommer kända och okända verk att samlas in till en stor utställning.

– Vi gjorde en noggrann inventering av all kommunal konst 2010, och nu är det dags igen. Det är viktigt att registret över konstsamlingen hålls uppdaterat. Rent praktiskt närmar vi oss dessutom flytten till det nya kommunhuset och där finns begränsade ytor att exponera och förvara lös konst. Nu ska vi säkerställa att konstverken tas om hand på ett bra sätt. Istället för att vissa konstverk står dolda i förråd så kan de genom donation eller försäljning bli mer tillgängliga för allmänheten, säger Anna-Karin Axelsson, kulturchef vid kultur- och fritidsförvaltningen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons