Annons

Växjö kommun söker intressenter

Växjö • Publicerad 14 november 2020
.
.Foto: Tore Sjöqvist

Växjö kommun gick i veckan ut och sökte intressenter som vill driva och utveckla Ekobacken under 2021. Verksamheten ska fortsatt vara en ekologisk stadsodling med fokus på mat, möten, kunskap och rekreation.

– Vi vill att Ekobacken ska fortsätta vara ett centrum för mat, möten och ekologisk stadsodling. Genom att erbjuda ett antal aktörer möjlighet att driva verksamhet på platsen ser vi att vi kan utveckla och dra nytta av denna fantastiska plats tillsammans. Vi ser också gärna att besöksnäringar som försäljning och café utvecklas på platsen, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande i tekniska nämnden.

Annons

Platsens estetiska värden ska värnas och Ekobacken ska även i fortsättningen erbjuda invånare och besökare kunskap och inspiration om odling samt möjlighet till rekreation.

- Ekobacken ska även fortsättningsvis hanteras som en KRAV-certifierad odling. Platsen är också viktig för att skydda för den biologisk mångfalden i området, säger Cheryl Jones Fur (MP), vice ordförande i tekniska nämnden.

I ett första skede behövs enbart en intresseanmälan med kort beskrivning om tankarna kring området och verksamheten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons