Annons

Växjö kommun väntas köpa bolaget – för 1 krona

Växjö • Publicerad 30 mars 2021
Fredrik Lindblad
Fredrik LindbladFoto: Urban Nilsson

Det privata bolaget Växjö & Co, som ägs av en ideell förening med samma namn där Växjö kommun, Alvesta kommun och 23 företag inom besöksnäringen är medlemmar, har som syfte att sälja in Växjöregionen och locka hit turister. Nu föreslås bolaget köpas av Växjö kommun.

Växjö kommun väntas köpa bolaget för en symbolisk summa, 1 krona.

Annons

– Vi tror att vi tillsammans kan göra mycket mer när det gäller evenemang, besöksnäringen och destinationsutvecklingen och utnyttja resurserna på ett bättre sätt, säger Växjö kommuns näringslivschef Fredrik Lindblad till Smålandsposten.

Målsättningen med diskussionerna mellan Växjö & Co och Växjö kommun har varit att skapa långsiktiga förutsättningar för kommunen och bolaget att agera på en hårt konkurrensutsatt konferens- och evenemangsmarknad.

Förutsättningarna för affären mellan Växjö & Co och Växjö kommun är att berörda politiska instanser säger ja och att bolagets ägarförening godtar förslaget, skriver Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons