Annons

Växjö kommun varslar 20 tjänster

Växjö • Publicerad 20 november 2019
.
.Foto: Tekla Höckert

Växjö kommun varslar totalt 20 tjänster.inom områdena ekonomiadministration, kommunikation, HR-administration och Friskt arbetsliv. Växjö kommun har inlett en MBL-förhandling med fackliga parter.

Växjö kommun har anmält till Arbetsförmedlingen att ett antal medarbetare kan komma att sägas upp men det finns i nuläget inga besked om vilka medarbetare som berörs. Kommunen genomför en omorganisation inom områdena för att förstärka samordningen av personal och lokaler.

Annons

"Grunden till omorganisationen är att kommunen genom bättre samordning av personal och lokaler istället kan prioritera kärnverksamheterna ännu mer och ge fortsatt hög service till skattebetalarna. Genom ett förändrat arbetssätt skapas bättre överblick och kommunens resurser kan prioriteras på ett betydligt bättre sätt”, skriver Växjö kommun. En översyn av vilken bemanning som krävs inom områdena har gjorts där det konstaterades att det finns en övertalighet.

Varslet berör:

  • 10 tjänster inom ekonomiadministration
  • 4 tjänster inom kommunikation
  • 2 tjänster inom HR-administration
  • 4 tjänster inom Friskt arbetsliv (före detta Kommunhälsan)

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons