Annons

Växjö kommun vidtar åtgärder efter lokala särskilda råden

Växjö • Publicerad 6 november 2020
Växjö kommunhus.
Växjö kommunhus.Foto: Tekla Höckert

Folkhälsomyndigheten har infört skärpta allmänna råd i Kronobergs län. Nu vidtar Växjö kommun åtgärder i verksamheterna för att minska smittspridningen av covid-19.

– Jag ser det som positivt att även vi nu får allmänna råd. Det behövs för att minska smittspridningen och skydda våra mest utsatta samtidigt som vi upprätthåller våra samhällsviktiga funktioner. Vi måste ta ett större ansvar här och nu, för att bryta trenden så att vi inte hamnar i en värre situation längre fram, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Annons

Det är ett antal åtgärder som vidtas. Bland annat kommer ämnet Individuellt val på kommunens gymnasieskolor ske på distans och grundskoleelevernas prao ställs in från 9 november och året ut. Växjö kommuns samtliga publika evenemang ställs in och biblioteken är enbart öppna för samhällsinformation och utlåning.

Dessutom kommer miljö- och hälsoskyddskontoret att utföra ökad tillsyn på restauranger enligt särskild uppmaning från Folkhälsomyndigheten. Kommunen uppmanar också till endast nödvändiga besök på särskilda boenden för äldre och personer med funktionsnedsättning.

Det blir även hemarbete för all administrativ personal i Växjö kommunkoncern som kan arbeta hemma.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons