Annons

Växjö kommuner satsar tio miljoner på fiberutbyggnad

Växjö • Publicerad 22 december 2021
Fiberkabel.
Fiberkabel.Foto: Gunnel Persson/Arkiv

Förra veckan beslutade Växjö kommunfullmäktige att ge ett extra aktieägartillskott på 10 miljoner kronor till Wexnet. Pengarna ska gå till investeringar för att säkerställa att alla kommuninnevånare får möjlighet till snabb bredbandsuppkoppling via fiber.

Drygt 96 procent av hushållen i Växjö kommun har tillgång till fiber. I kommunens landsbygdsprogram står det att målet är att 100 procent av invånarna ska ha tillgång till snabb bredbandsuppkoppling. Aktieägartillskottet på 10 miljoner kronor ska särskilt riktas mot investeringar inom Växjö kommun.

Annons

– Förutsättningarna att bo och verka i hela kommunen är högt prioriterat. Fiberutbyggnaden på landsbygden är en viktig del av vårt uthålliga arbete för att öka attraktiviteten och tillväxten. Den här satsningen snabbar på vårt arbete att ge fler möjligheten till grundläggande service på landsbygden, säger Andreas Olsson (C), kommunalråd i Växjö kommun.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons