Annons

Växjö kommuns krav: Nyanställda inom vård och omsorg måste vara vaccinerade

Växjö • Publicerad 9 november 2021
Växjö kommun ställer krav på att nyanställda inom vård och omsorg ska vara vaccinerade mot covid-19.
Växjö kommun ställer krav på att nyanställda inom vård och omsorg ska vara vaccinerade mot covid-19.Foto: PETTER ARVIDSON

Under tisdagen beslutade kommunstyrelsen i Växjö att kommunen ska ställa krav på vaccination mot covid-19 vid nyanställning inom vård och omsorg

Beslutet gäller samtliga medarbetare som jobbar omsorgsnära, både tillsvidareanställda, tidsbegränsade anställningar och timanställda.

Annons

-– Ungefär 90 procent av våra medarbetare som jobbar inom särskilt boende, i hemtjänsten och i hemsjukvården är i dag vaccinerade, men det är viktigt att vi fortsätter skydda våra äldre och mest sköra. Därför vill vi att nyanställda ska kunna visa ett vaccinationsintyg, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö kommun.

Kommunen uppmanar också medarbetare inom vård och omsorgen att vaccinera sig mot covid-19. Personal kan vaccinera sig på arbetstid och all vaccinering är kostnadsfri.

– Att hålla avstånd till andra personer gäller även på arbetsplatsen och mot kollegor, det är viktigt att visa hänsyn om man inte vaccinerat sig, säger Malin Lauber (S), andre vice ordförande i kommunstyrelsen i Växjö kommun.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons