Annons

Växjö kräver åtgärder för busstrafiken

Växjö • Publicerad 25 september 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: David Elg

Växjö kommun har sedan Region Kronoberg bytte till gasbussar 2013 fått in ett flertal klagomål från invånare som störs av buller från stadsbussarna. Bullret från bussarna har en ovanlig lågfrekvent karaktär som är svår att dämpa.

Nu ställer Växjö kommun krav på minskat buller från stadsbusstrafiken. Under tisdagen fattade miljö- och hälsoskyddsnämnden beslut om att förelägga Region Kronoberg med förhoppning att bullerstörningarna ska minska märkbart under 2019. Bland annat ska användningen av dessa bussar begränsas på flera linjer och sträckor (se faktaruta nedan).

– Vi har inte någon lösning som är tillräckligt effektiv och ekonomiskt rimlig för att få bort bussbullret helt, men åtgärderna kommer minska störningarna både utomhus och inomhus i alla hus längs busslinjerna. Vi hoppas att Region Kronoberg kommer att följa våra åtgärdsförslag som kommer ge en märkbar bullerminskning 2019 och framåt. Att ställa krav på att alla bussar byts ut skulle bli orimligt dyrt, säger Tobias Adersjö (MP), ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden, i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons