Växjö Lakers låg under med tre mål – vände och vann

Växjö • Publicerad 11 april 2021
.
.Foto: JONAS LJUNGDAHL

SM-slutspelet i ishockey är igång på allvar och under söndagen spelades den andra kvartsfinalen mellan Växjö Lakers och Färjestad.

Lördagens match slutade 4-3 till Lakers efter avgörande under förlängningen. Söndagens match slutade 5-4 till Växjö efter ordinarie tid och därmed står det 2-0 i kvartsfinalserien som avgörs i bäst av sju matcher. Växjö kom tillbaka efter att ha varit i tremålsunderläge.

Växjö Lakers som har varit väldigt starka på hemmaplan och under grundserien endast förlorade en match under ordinarie tid i Vida Arena inledde matchen bäst men det var Färjestad som tog ledningen genom Per Åslund.

I den andra perioden gjorde Färjestad ytterligare två mål och Växjö Lakers var rejält i brygga. Men seriesegrarna kom tillbaka och gjorde tre mål på tre och en halv minut. Målen gjordes av Richard Gynge, Miika Koivisto och Marcus Sylvegård och innebar 3-3 inför sista perioden.

I tredje perioden gjorde Färjestad mål på nytt men Växjö Lakers kom tillbaka på nytt. Först kvitterade Lakers till 4-4 genom Robert Rosen med 3.31 kvar på matchklockan. Sedan avgjorde Pontus Holmberg matchen med ett mål till 5-4. Målet kom bara 30 sekunder efter Roséns kvitteringsmål.

Växjö Lakers höll undan och nu väntar två matcher i Karlstad.