Växjö Lakers vann första slutspelsmatchen efter förlängning

Växjö • Publicerad 10 april 2021
.
.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Under lördagen gjorde Växjö Lakers sin första match i SM-slutspelet. Den första kvartsfinalen mot Färjestad BK i Vida Arena slutade med Lakersvinst med 4-3 i en match som innehöll mycket.

Växjö Lakers gick upp i en tvåmålsledning, tappade ledningen, fick matchstraff på Martin Lundberg och Juuso Vainio skadad och utburen på bår. I den tredje perioden gjorde Ilari Melart 3-2 till Lakers men Färjestad kom tillbaka och kvitterade på nytt.

Matchen gick till förlängning, där Fredrik Karlström kunde avgöra för Växjö Lakers del.

De första två Lakersmålen gjordes av Miika Koivisto och Robert Rosén. Målen kom inom matchens tre första minuter.

En ny match mellan Växjö Lakers och Färjestad spelas under söndagen, även den i Vida Arena. Kvartsfinalserien avgörs i bäst av sju matcher.