Annons

Växjö lasarett tappar på rankning

Växjö • Publicerad 6 september 2021
Foto: URBAN NILSSON

Landets AT-läkare rankar varje år sina arbetsplatser. I år hamnar Centrallasarettet i Växjö på plats 18 på rankingen, vilket är sex placeringar sämre än förra årets ranking och elva placeringar sämre än 2019. Rankingen innefattar 67 sjukhus. Växjös sjukhus får 5,1 i betyg.

100 procent har svarat att de skulle rekommendera en vän eller kollega att söka AT vid Centrallasarettet och 58 procent upplever att de har möjlighet att påverka arbetsmiljön. Det är fler som rekommenderar att söka AT i Växjö än i fjol men färre som upplever att de kan påverka arbetsmiljön.

Annons

Sjukhuset i Ljungby får 4,33 i betyg och hamnar på plats 57 av 67. Rankingen är uppdelad i olika avsnitt och Ljungby får sämst betyg av alla vad gäller medicinavsnittet på 2,8. Medicinavsnittet handlar om introduktion, handledning, instruktion, utbildning och kollegialt stöd. I Ljungby är betygen för handledning, introduktion och kollegialt stöd lågt.

Ljungby kommun har tappat många placeringar de två senaste åren. 2019 hamnade lasarettet i Ljungby på plats 18 och i fjol var sjukhuset på plats 38. Nu återfinns Ljungby lasarett alltså på plats 57.

Hallands sjukhus i Varberg toppar rankingen med 5,75 i betyg.

SYLF, Sveriges Yngre Läkares Föreningar, har sedan år 2000 mätt och utvärderat AT:s kvalitet i hela Sverige. AT-rankingen är såväl en vägledning för nyexaminerade läkare som ska påbörja sin allmäntjänstgöring, såväl som en temperaturmätare för AT-läkares arbetssituation i Sverige. Rapporten bygger på svar från 2 200 läkare från hela Sverige.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons