Annons

Växjö minskar utsläppen kraftigt

Växjö • Publicerad 25 juni 2018
Foto: Peter Lidengren

Koldioxidutsläppen från Växjö kommunkoncern minskade med 790 ton under fjolåret, vilket motsvarar en minskning på 17 procent på ett år. Men för att bli helt fria från fossila bränslen senast 2020 återstår det mycket arbete.

– Det går åt rätt håll, och vi ser bland annat att tydliga och smarta krav i entreprenadupphandlingar ger snabba effekter. Samtidigt har vi ett tufft mål att nå till och med 2020, så kommunens bolag och förvaltningar har i uppdrag att under året ta fram planer på hur de ska få ner de kvarvarande utsläppen, säger Cheryl Jones Fur (MP), ordförande i miljö- och hållbarhetsberedning.

Annons

Växjö kommun har framför allt minskat utsläppen genom att ersätta fossil diesel med biodiesel (HVO) i både fordon och vid anläggningsarbeten på entreprenad. Totalt släppte kommunorganisationen ut 3 830 ton koldioxid under 2017.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons