Annons

Växjö och Kalmar gör upp i turnering

Växjö • Publicerad 29 februari 2020
Foto: Jan Pettersson

I fjol anordnades den första upplagan av e-sportturneringen Gymnasiekampen där gymnasieungdomar i Växjö och Kalmar lagvis tävlade genom att spela League of Legends.

I mars är det dags för en andra upplag och då har arrangörerna Herman Söderström och Filip Nilsson även lagt till en turnering i spelet Counter Strike Global Offensive.

Annons

– Vi startade turneringen som ett skolprojekt förra året för att ge ungdomar en lokal arena att tävla i e-sport på. Genomförandet av turneringen var lyckat så vi vill därför göra detta i år igen. I år har vi även en turnering i CS:GO utöver League of Legends. Upplägget för turneringen är att alla lag från Växjö och Kalmar möts i två separata deltävlingar online där vinnarna från de båda deltävlingarna möts i en final på Overpowered e-sportcenter här i Växjö, säger Herman Söderström.

Finalen mellan de vinnande lagen från Växjö och Kalmar avgörs den 28-29 mars på e-sport centret Overpowered i Växjö. Innan dess hålls deltävlingar i de båda städerna.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons