GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Växjö på topplista om klimatanpassning

     Foto: Smålandsposten

     Enligt kartläggningen anger nästan alla svarande kommuner att de har påverkats av klimatförändringar och extrema väderhändelser men att inte ens hälften har avsatt resurser för klimatanpassningsåtgärder.

     I Kronoberg får Ljungby högst poäng, 29 av 33 möjliga, och hamnar på en delad 17:e plats i Sverige. Växjö delar plats 21 med bland annat Malmö med 28,5 poäng.

     – Växjö och hela det svenska samhället behöver bli bättre rustat för att hantera extremväder och klimatförändringar. Alla kommuner behöver analysera hur de kommer att påverkas av ett förändrat klimat och genomföra åtgärder för att minska sin sårbarhet, säger Hanna Matschke Ekholm på IVL Svenska Miljöinstitutet.

     I kommungrupp mindre städer och landsbygd hamnar Ljungby på en delad andra plats.

     Bland övriga kommuner i länet som har besvarat enkäten fick Markaryd 22 poäng, Alvesta 14 poäng, Tingsryd 7,5 poäng och Uppvidinge 0,5 poäng i kartläggningen.

     Läs mer