Annons

Växjö Ravens startar lag för rullstolsburna

Växjö Ravens Basketball inleder en satsning på rullstolsbasket.
När jag provade basket kände jag att det var det jag ville börja med. Som jag har längtat efter det här laget, säger Maria Elmahmoud, en av deltagarna i det nya laget.
Växjö • Publicerad 14 oktober 2020
Foto: Pressbild

I samarbete med Svenska basketbollförbundet och Loka Heroes startar Växjö Ravens projektet Ballers on Wheels. Bland rullstolsburna barn och ungdomar är det bara en av tio som idrottar. Det vill de ändra på genom initiativet Ballers on Wheels. Målet att sätta Växjö på kartan och erbjuda basket för alla.

Redan på söndag är det dags för den första träningen med basket för rullstolsburna.

Annons

– För oss i Ravens är det med glädje som vi bygger upp en ny verksamhet i föreningen, vilket är något vi drömt om länge. Vi jobbar strategiskt för att bredda basketen för alla. I Ravens är vi alla en Loka Hero, och jag går helhjärtat in i denna satsning, kommenterar Rene Jaramillo, ordförande i Växjö Ravens.

I Sverige finns det sedan tidigare fem klubbar som har verksamhet med rullstolsbasket. Det är i Malmö, Norrköping, Göteborg och Stockholm.

– Basket är allt för mig! Jag har längtat länge efter att få spela basket på hemmaplan, äntligen kommer det till Växjö. Jag hade inte mycket att göra mer än att kolla på film innan, men mamma tog mig till olika läger för att testa olika idrotter. När jag provade basket kände jag att det var det jag ville börja med. Som jag har längtat efter det här laget, säger Maria Elmahmoud som blir en av de allra första ungdomarna i laget.

Målsättningen med Ballers on Wheels är att till slut bli så många att Sveriges första liga för barn och unga kan bli möjlig.

– Det är fantastiskt att vi redan ser ett stort intresse för rullstolsbasket på flera nya orter runt om i landet. Att få vara med och stötta Rene och Växjö Ravens när de nu drar igång och kunna erbjuda idrott för fler barn och unga är precis vårt mål med Loka Heroes, säger Anna-Stina Hallberg, marknadschef på Loka.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons