Annons

Växjö riktar skarp kritik mot Rosenhill

Växjö • Publicerad 31 juli 2019
Foto: Natalie Södlund

Boendet Rosenhill i Rävemåla har kritiserats efter rapporter om allvarliga missförhållande. Växjö kommun har två omsorgstagare placerade på vårdinrättningen men planerar nu att förflytta dessa. Växjö kommun hävdar att Rosenhill har begått avtalsbrott på grund av bristerna som Inspektionen för vård och omsorg har lyft fram i en inspektion.

Förra veckan försökte kommunen boka in ett möte med ansvariga på boendet för att diskutera problemen. Men föreståndaren valde att svara kommunen med ”om ni tycker att vi har brutit mot avtalet så måste ni hämta era boende senast i morgon 23/7 2019.” skrev Stefan Johansson i ett mail i måndags förra veckan enligt Smålandsposten. Senare bestämdes ett möte som skulle hållas i fredags men dagen innan avbokades mötet på nytt.

Annons

– Det är anmärkningsvärt att en avtalspart med kommunen inte kommer till ett möte. Det känns som man gjort en felbedömning vilken position man har i det här läget. Vårt förtroende för boendet är kraftigt reducerat, säger Oliver Rosengren (M), kommunalråd och ordföranden i nämnden för arbete och välfärd, till Smålandsposten.

Växjö kommun har nu skickat ett kravbrev till boendet och om bristerna inte är åtgärdade innan ett visst datum kommer kommunen att häva avtalen och väntas rikta skadeståndsanspråk mot Rosenhill för de merkostnader som Växjö kommun drabbas av.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons