Annons

Växjö satsar miljoner på forskningssamarbetet med LNU

Växjö • Publicerad 4 februari 2021
Foto: Filip Sjöfors

Växjö kommun satsar för femte året i rad två miljoner kronor på sitt forskningssamarbete med Linnéuniversitetet.

Hittills under 2021 har 1,6 miljoner kronor beviljats till forskningsprojekt med fokus på digitalisering och ekologisk och social hållbarhet. Det är sex forskningsprojekt som får medel från Växjö kommun i år.

Annons

– Det är sex väldigt olika projekt som vi har beviljat forskningsmedel. Särskilt intressanta tycker jag att projekten som handlar om utbildning och digitalisering är. I det ena projektet matchar vi bland annat forskare mot olika skolor för att titta på deras utvecklingsbehov utifrån en vetenskaplig grund. I det andra projektet är det lärande som står i fokus genom inlärningsanalyser, säger Andreas Olsson (C), ordförande KSOP.

Effekterna av forskningen sprids internt som utbildningsinsatser till anställda inom kommunen, till exempel genom kommunens koncerngemensamma portal för utbildningar riktade till medarbetarna eller seminarier.

– Förutom att våra medarbetare får möjlighet att utvecklas inom det senaste inom forskningen ingår många även i projekten och bidrar med kunskap från sitt arbete. Genom detta stärks vi internt och på så sätt även gentemot invånare, näringsliv och besökare, säger Monica Skagne, kommunchef och vd VKAB.

Projekten som får medel från Växjö kommun:

  • Trä- och betongteknik, övervakningssystem
  • Hälsofrämjande värden och god ljudmiljö i Växjö kommuns tätortsnära skogar
  • Stärka lärande genom Visual Learning Analytics och implementeringsvetenskap
  • Växjös arenor och modeller för skolor på vetenskaplig grund
  • Forskningssamarbete kopplat till projekt inom Växjö gällande social hållbarhet – fokus minska segregation
  • Addressing consumer behaviour and circularity related to recycling of glass

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons