Annons

Växjö startar lokal coronakommission

Växjö • Publicerad 10 juni 2020
.Foto: ADAM WRAFTER

Blågröna Växjö ger kommunchefen i uppdrag att tillsätta en lokala coronakommission.

Kommissionen ska utvärdera de insatser och beslut som tagits i samband med coronakrisen i Växjö kommun. Det ska ge kunskap som blir en viktig del i Växjö kommun förbättringsarbete.

Annons

”Pandemin har gjort att framtiden på många sätt är mer oviss än någonsin. Det vi vet med säkerhet är att pandemin kommer följa med oss en lång tid framöver. Vi behöver därför snabbt tillsätta en extern utvärdering av de insatser och beslut som tagits i samband med coronakrisen. Kunskapsinhämtningen från det tidiga krishanteringsarbetet är betydelsefull och kan bidra till eventuella förbättringar i våra verksamheter redan under pågående pandemi”, skriver representanter från Blågröna Växjö.

Det pågår även en utvärdering där en extern part granskar kommunens krisledningsmetodik och samverkansarbetet inom kommunen samt det som genomförts tillsammans med externa myndigheter och aktörer.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons