Växjö startar stödtelefon i coronatider

Växjö • Publicerad 21 april 2020
Växjö kommunhus.
Växjö kommunhus.Foto: Fotograf Mats Samuelsson AB

Under onsdagen startar Växjö kommun upp en ny stödtelefon för människor som känner oro under den rådande coronapandemin. Kommunens anhörigkonsulenter, som har lång erfarenhet av att stötta och ge råd i olika situationer, kommer att försöka hjälpa de som ringer in.

– Våra stödtelefoner är en viktig pusselbit i arbetet med att hjälpa invånarna genom krisen. Alla tjänar på att kommunen kan ge stöd och råd i den pressade situation många befinner sig i, oavsett vad den beror på, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

Den nystartade stödtelefonen, som vänder sig till Växjöbor från gymnasieåldern och uppåt, har telefonnummer 0470-59 94 00 och kommer vara öppen måndag-fredag klockan 9.00-21.00. Växjö kommun arbetar också med att starta upp en egen stödlinje för barn men till dess kan barn- och skolungdomar vända sig till elevhälsan för råd och stöd.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.