Annons

Växjö tappar på Svenskt Näringslivs ranking

Växjö • Publicerad 22 september 2021
Näringslivschefen Fredrik Lindblad.
Näringslivschefen Fredrik Lindblad.Foto: Urban Nilsson

Under onsdagen presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga näringslivsranking. Växjö kommun tappar sex placeringar till plats 84 av landets 290 kommuner. Samtidigt ökar det sammanfattande värde för företagsklimatet från 3,55 till 3,56. Växjö ligger på tredje plats i gruppen ”Större städer”.

– Sedan förra året har vi satt in flera olika åtgärder för att förbättra klimatet och stötta företagen. Vi har identifierat en rad frågor som vi behöver adressera, bland annat att förbättra villkoren och kunskapen kring upphandling, snabbare handläggning, och bättre förståelse för företagande. Därför har vi höga förhoppningar på att de samlade insatser vi påbörjat kommer att ge resultat över tid, säger Fredrik Lindblad, näringslivschef i Växjö kommun.

Annons

Kommunen tappar inom exempelvis områdena ”Vägnät, tåg- och flyg” och ”Information till företag”. Enkätfrågorna om bland annat ”Service och bemötande” och ”Konkurrens från kommunen” har däremot ett bättre resultat.

Många av landets kommuner stiger i sina mätresultat.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons