GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Innehåll A-Ö

     Växjö tappar på Svenskt Näringslivs ranking

     Växjö • Publicerad 22 september 2021
     Näringslivschefen Fredrik Lindblad.
     Näringslivschefen Fredrik Lindblad.
     Foto: Urban Nilsson

     Under onsdagen presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga näringslivsranking. Växjö kommun tappar sex placeringar till plats 84 av landets 290 kommuner. Samtidigt ökar det sammanfattande värde för företagsklimatet från 3,55 till 3,56. Växjö ligger på tredje plats i gruppen ”Större städer”.

     – Sedan förra året har vi satt in flera olika åtgärder för att förbättra klimatet och stötta företagen. Vi har identifierat en rad frågor som vi behöver adressera, bland annat att förbättra villkoren och kunskapen kring upphandling, snabbare handläggning, och bättre förståelse för företagande. Därför har vi höga förhoppningar på att de samlade insatser vi påbörjat kommer att ge resultat över tid, säger Fredrik Lindblad, näringslivschef i Växjö kommun.

     Kommunen tappar inom exempelvis områdena ”Vägnät, tåg- och flyg” och ”Information till företag”. Enkätfrågorna om bland annat ”Service och bemötande” och ”Konkurrens från kommunen” har däremot ett bättre resultat.

     Många av landets kommuner stiger i sina mätresultat.

     Oscar AppelgrenSkicka e-post
     Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.