Annons

Växjö tar plats på internationell topplista

Växjö • Publicerad 19 november 2021
Växjö är en av 26 städer på listan.
Växjö är en av 26 städer på listan.Foto: Urban Nilsson

95 städer i världen listas av CDP på Cities A List. Det är en lista över städerna som är ledande när det gäller miljöåtgärder och transparens. 26 städer i Europa tar plats på listan, varav Växjö är en av dem.

För att hamna på A-listan måste städerna bland andra offentliggöra och ha en stadsomfattande utsläppsinventering, ha satt ett utsläppsminskningsmål och ett mål för förnybar energi för framtiden samt ha publicerat en klimathandlingsplan. Städerna måste också göra en klimatrisk- och sårbarhetsbedömning och ha en klimatanpassningsplan för att visa hur den kommer att tackla klimatrisker.

Annons

Det är andra året i rad som Växjö tar plats på listan.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons