Annons

Växjö tvingas göra om upphandling

Växjö • Publicerad 6 september 2019
Genrebild.Foto: Olof Elfversson

Växjö kommun tvingas göra om en upphandling av försäkringsförmedlare. Enligt Upphandling24.se ska en anbudsgivare ha fått rätt i förvaltningsrätten, som såg risker för godtycklighet vid kommunens utvärdering. Domstolen pekar på att delar av upphandlingsförfarandet inte varit förenliga med LOU:s grundläggande principer om öppenhet och likvärdighet.

Det var förra hösten som Söderberg & Partners antogs som leverantör av Växjö kommun. Ett konkurrerande bolag ansökte om överprövning eftersom de inte gick att se hur kompetens inom kundteamen utvärderats som grund för poängbedömning.

Utvärderingskriterierna bedöms ge kommunen en närmast obegränsad valfrihet vid anbudsutvärderingen och förfrågningsunderlaget saknade, enligt förvaltningsrätten, tydlighet och förutsägbarhet på ett sätt som gör det svårt att bilda sig en uppfattning om vad som efterfrågas och premieras av den upphandlade myndigheten, skriver Upphandling24.se

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons